Wat betekent "de enige woning"?


Een voorwaarde voor de toekenning van de woonbonus is dat je woning je enige woning is. Dat betekent dat de woning op 31 december van het jaar waarin de lening is aangegaan de enige woning in je bezit is. Een woning waarvan je na een erfenis mede-eigenaar, naakte eigenaar of vruchtgebruiker bent, sluit je niet van de woonbonus uit.

Bezit je een tweede woning en wil je die van de hand doen, dan moet die woning op 31 december van het jaar waarin de lening wordt aangegaan te koop aangeboden worden op de vastgoedmarkt en het jaar daarop effectief verkocht zijn.

Heb je meer dan één woning en voldoe je niet aan een van de uitzonderingsbepalingen, dan heb je geen recht op de woonbonus. Je komt misschien wel in aanmerking voor de Vlaamse belastingvermindering voor de niet-enige eigen woning: het langetermijnsparen.

#kooptip

meer kooptips
zoeken op thema's
Er zijn nog geen tags.