De woonbonus


Als je een hypothecaire lening afsluit voor het verwerven van een eigen én enige woning, dan kun je een belastingvermindering krijgen gedurende de looptijd van de lening. De eerste tien jaar kan er zelfs een verhoging van die belastingvermindering zijn.

Die maatregel is sinds 1 juli 2014 een bevoegdheid van het Vlaamse Gewest. Het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse Regering stelt dat de voorwaarden gerespecteerd blijven voor de bestaande contracten en voor leningen die werden afgesloten in 2014. Situatie sinds 1 januari 2015:

1. voor leningen die afgesloten werden voor 1/1/2015: _ basisbedrag: 2.280 euro _ verhoging in de eerste 10 jaar indien het de enige woning blijft: 760 euro _ bijkomende verhoging vanaf 3 kinderen ten laste op moment van aangaan lening: 80 euro _ hoeveel bedraagt de belastingsverminderen effectief: tegen het hoogste belastingpercentage dat je betaalt op jouw inkomsten.

2. voor leningen die afgesloten werden na 1/1/2015: _ basisbedrag: 1.520 euro _ verhoging in de eerste 10 jaar indien het de enige woning blijft: 760 euro _ bijkomende verhoging vanaf 3 kinderen ten laste op moment van aangaan lening: 80 euro _ hoeveel bedraagt de belastingsverminderen effectief: 40% Voor meer details verwijzen we graag naar www.vlaanderen.be.

#fiscaliteit

meer kooptips
zoeken op thema's
Er zijn nog geen tags.