De Amerikaanse "eerste kopers".


Kunnen we een Amerikaanse koper vergelijken met een Vlaamse koper?

Het Amerikaanse Inman publiceerde recent een marktonderzoek waarbij gevraagd werd naar "the biggest mistakes" bij de aankoop van een eerste woning.

We namen het onderzoek door en kunnen stellen dat er veel gelijkenissen zijn bij de Vlaamse koper. Nek aan nek op de 1ste, 2de en 3de plaats staan:

1. niet langsgegaan bij de bank alvorens de zoektocht op te starten 2. te lang gewacht om een bod uit te brengen 3. een te laag bod uitgebracht

Deze drie elementen zorgen namelijk voor vertraging eens je denkt de juiste woning gevonden te hebben. Want wanneer je dan nog moet langsgaan bij de bank om te horen welk budget je ter beschikking hebt, wanneer je door twijfel te lang wacht om de knoop door te hakken of wanneer je te weinig biedt, dan is de kans reëel dat je de woning van je dromen aan je neus voorbij ziet gaan.

Goede voorbereiding loont.

De aankoop van een woning is een grote beslissing maar te vaak begint men er onbezonnen aan. Wanneer je niet vooraf onderzoekt wat jouw budget is, zorgt dit al snel voor frustraties wanneer je ontdekt dat je woningen bekijkt die niet binnen jouw mogelijkheden vallen. En die foute inschatting kan zowel te hoog als te laag zijn.

Als aankoopmakelaar worden we heel vaak bedankt voor het duwtje in de rug. En dan hebben we het vooral om nummer 2 en 3 te vermijden. Gezien we de markt kennen, kunnen we heel kort op de bal spelen en direct ons advies geven zodat er snel geschakeld kan worden en dit in alle vertrouwen.

Hoe deze fouten vermijden?

Wanneer we verder door het rapport gaan, merken we dat heel veel "foutjes" vermeden kunnen worden wanneer een aankoopmakelaar ten tonele verschijnt. Zo ook bij deze:

- beslissing genomen op basis van advies van vrienden

- verkeerde inschatting van de woning

- te emotioneel beslist

- ...

De onderzoekers stellen vast dat de "eerste kopers" te weinig stil staan bij de hindernissen die de aankoop van een woning met zich kan meebrengen en dit vaak door het gebrek aan ervaring.

Met Vinta zijn we heel blij hierop te kunnen inspelen en alle kopers met onze expertise bij te staan bij de aankoop van hun eerste woning!

Handige tools zoals het woonprofiel en diensten zoals de second opinion en het onderhandelen kunnen daarbij helpen.

bron: Inman


meer kooptips
zoeken op thema's
Er zijn nog geen tags.